מגדרה עם אורז בסמטי מלא של איתן
מג'דרה מאורז בסמטי מלא של איתן
רכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי מלא
כוס וחצי עדשים שחורות
2 בצלים גדולים
מתחילים בהשריית אורז בסמטי במים רותחים - בכלי חסין לחום 30 דקות.
בזמן ההשרייה מתחילים בבישול עדשים שחורות - מים רתוחים ואז אש נמוכה למשך 10 דקות וללא תיבול כלל.
מטגנים את הבצלים עד לקירמול בגוון חום - הסוד הוא בטיגון הבצל עד לגוון הנכון.
מוסיפים את העדשים והאורז לאחר שסוננו, מוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים ומתבלים: כרבע כפית הל, רבע כפית קינמון, כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור וככפית וחצי מלח.
אחרי שמביאים לרתיחה מנמיכים את האש ובישול של חצי שעה.
ניתן להתייחס לכל חצי כוס כמנת פחמימה.
מכיוון שהמתכון מכיל פחמימה וחלבון יחד (שבמקרה זה יוצרים יחד חלבון מלא) אז ניתן להתייחס גם לתערובת יחד בהתאם ועם תוספת סלט להנות מארוחה מדוייקת וטעימה.
3 מנות חלבון + מנת פחמימה = כ 2.5 כוסות מג'דרה מוכנה.
